home

Pijnvrij leven!

 

Heb je pijn? Pijn wat steeds weer terugkomt, op dezelfde plek of steeds ergens anders, zeurende pijn, kort, langdurige en heftige pijn. Ben je er aan gewend en vind je het normaal, hoort het bij jou?

 

NEE, dat hoort het niet. Mensen horen geen pijn te hebben. Als je dat wel hebt, is er iets aan de hand. Het is een signaal van je lichaam dat je iets niet goed doet. Wellicht heb je stress, ben je overbezorgd om je naasten, pieker je je suf over van alles en nog wat, slaap je slecht en weet je niet wat je nu echt graag wilt doen in het leven.

 

Neem eens de tijd om stil te staan wat je beter zou kunnen doen om van de pijn af te komen. Doe je dat niet, dan zal de pijn aanhouden, steeds erger worden, vaker terugkomen of er komen andere kwalen erbij.

 

De mens is meer dan zijn klacht, pijn of ziekte. Ik richt me op de hele mens, het hele lijf, van top tot teen, lichaam en geest. Dus is het belangrijk om je lichaam te leren kennen. Wat zijn je gedachten, jouw overtuigingen, hoe zit het met je emoties, hoe ga je om met anderen, wie ben je van binnenuit, waar ben je goed in, wat wil je zielsgraag doen, vertrouw je op je intuitie, wat is je voedingspatroon, wat doe je aan beweging, hoe slaap je, hoe ontspan je, wat zijn je normen, je waarden en je kwaliteiten? Alle aspecten bij elkaar maken hoe je je voelt. Alles heeft met elkaar te maken, ze hebben een samenhang en ze beinvloeden elkaar.

 

Een paar voorbeelden: Als je je rot piekert, ga je slecht slapen. Als je slecht slaapt, raak je slecht gehumeurd en heb je weinig energie. Weinig energie leidt  tot minder bewegen. Weinig beweging zorgt voor verstilling van het lijf en dat zorgt voor lichamelijke klachten. Een behandeling of operatie lost de klacht op, alleen het onderliggende is nog steeds aanwezig. De kans is groot dat er weer nieuwe klachten optreden. 

 

Een negatieve gedachte/overtuiging: ' ik durf het niet' kan voor angst en onzekerheid zorgen. Door angst en onzekerheid kun je je laten blokkeren en doe je niet datgene wat je het allerliefste wil. Als je een groot deel van je leven niet vanuit je hart leeft, vergroot dit de kans op allerlei mentale maar ook fysieke klachten.

 

Als kind heb je nare dingen meegemaakt. De narigheid was groter dan jij als kind kon dragen. Dus ben je je onbewust gaan terugtrekken, je bent je gaan afsluiten om jezelf te beschermen. Als volwassene kun je gezondheidsklachten krijgen en/of kun je moeite hebben om echte verbinding met anderen te maken. 

 

Ik werk als leefstijlcoach volgens het balansmodel van MARK-Academy, aangesloten bij de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN)

 

 

Voor wie? Voor iedereen die een klacht heeft, zich niet fit voelt, op welke manier dan ook en die de cirkel wil doorbreken; mensen die gemotiveerd zijn om met zichzelf aan de slag te gaan. Ik help je om jouw situatie, van dit moment, in kaart te brengen. Ik begeleid je om stil te staan bij jezelf, contact te maken met de signalen van je lijf, met je gedachten, je emoties, je gevoelens en je innerlijke kern. Jij hebt de regie over je eigen gezondheid en vitaliteit en ik begeleid je erbij.

 

 

KIJK HIER VOOR MIJN AANBOD

 

 

Ik werk voor particulieren en voor werkgevers. Vaak vergoeden werkgevers deze interventiekosten geheel of gedeeltelijk. Er is een nieuwe tendens gaande. Werkgevers raken steeds meer bekend met integrale leefstijl- en vitaliteitscoaching. Ze hechten waarde aan het integrale aspect en dat medewerkers zelf actief aan de slag gaan met hun eigen gezondheid en welzijn. Dit leidt tot het voorkomen of verkorten van ziekteverzuim en tot vitale duurzaam inzetbare medewerkers.

 

 

Vraag je je af of ik je kan helpen? Loop woensdag (tussen 08.30-12.00 uur) binnen bij Kinèsis Gezondheidscentrum, Bogaardslaan 16-b in Ugchelen. Je kunt ook een app sturen naar 06-24791363 of een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We maken een belafspraak. Geheel vrijblijvend natuurlijk!