home

Leefstijl- & vitaliteitscoaching

 

Veel mensen zijn moe, lusteloos en/of hebben fysieke en mentale klachten, pijn of zijn ziek. Ook ervaren mensen onbegrepen en onverklaarbare klachten. Soms kan de reguliere medische kant onvoldoende voor iemand betekenen.

 

Ik werk graag samen met huisartsen vanuit het Kinèsis Gezondheidscentrum Ugchelen om mensen vitaler en fitter te maken. Ik onderzoek met mensen wat er onder de klacht zit. Er is altijd sprake van een dieperliggende oorzaak. Pijn, klacht of ziekte is een signaal van ons lijf dat we iets niet goed doen.

 

Je hoeft je daar absoluut niet schuldig over te voelen. Ieder mens heeft zijn/haar leerpunten. Ik heb er 2 e-books over geschreven: In 4 stappen van stress naar gezondheid en De geheimen van je lichaam. Je kunt ze GRATIS downloaden.

 

De mens is meer dan zijn klacht, pijn of ziekte. Ik richt me op de hele mens, het hele lijf, van top tot teen, lichaam en geest. Dus is het belangrijk om je lichaam te leren kennen. Wat zijn je gedachten, jouw overtuigingen, hoe zit het met je emoties, hoe ga je om met anderen, wie ben je van binnenuit, waar ben je goed in, wat wil je zielsgraag doen, vertrouw je op je intuitie, wat is je voedingspatroon, wat doe je aan beweging, hoe slaap je, hoe ontspan je, wat zijn je normen, je waarden en je kwaliteiten? Alle aspecten bij elkaar maken hoe je je voelt. Alles heeft met elkaar te maken, ze hebben een samenhang en ze beinvloeden elkaar.

 

Een paar voorbeelden: Als je je rot piekert, ga je slecht slapen. Als je slecht slaapt, raak je slecht gehumeurd en heb je weinig energie. Weinig energie leidt  tot minder bewegen. Weinig beweging zorgt voor verstilling van het lijf en dat zorgt voor lichamelijke klachten. Een behandeling of operatie lost de klacht op, alleen het onderliggende is nog steeds aanwezig. De kans is groot dat er weer nieuwe klachten optreden. 

 

Een negatieve gedachte/overtuiging: ' ik durf het niet' kan voor angst en onzekerheid zorgen. Door angst en onzekerheid kun je je laten blokkeren en doe je niet datgene wat je het allerliefste wil. Als je een groot deel van je leven niet vanuit je hart leeft, vergroot dit de kans op allerlei mentale maar ook fysieke klachten.

 

Als kind heb je nare dingen meegemaakt. De narigheid was groter dan jij als kind kon dragen. Dus ben je je onbewust gaan terugtrekken, je bent je gaan afsluiten om jezelf te beschermen. Als volwassene kun je gezondheidsklachten krijgen en/of kun je moeite hebben om echte verbinding met anderen te maken. 

 

Ik werk als leefstijlcoach volgens het balansmodel van MARK-Academy Het balansmodel bestaat uit: MARK model

 

Voor wie? Voor iedereen die zich niet fit voelt, op welke manier dan ook en die de cirkel wil doorbreken; mensen die gemotiveerd zijn om met zichzelf aan de slag te gaan. Ik help je om jouw situatie, van dit moment, in kaart te brengen. Ik begeleid je om stil te staan bij jezelf, contact te maken met de signalen van je lijf, met je gedachten, je emoties, je gevoelens en je innerlijke kern. Jij hebt de regie over je eigen gezondheid en vitaliteit en ik begeleid je erbij.

 

Ik werk voor particulieren en voor werkgevers. Vaak vergoeden werkgevers deze interventiekosten geheel of gedeeltelijk. Er is een nieuwe tendens gaande. Werkgevers raken steeds meer bekend met integrale leefstijl- en vitaliteitscoaching. Ze hechten waarde aan het integrale aspect en dat medewerkers zelf actief aan de slag gaan met hun eigen gezondheid en welzijn. Dit leidt tot het voorkomen of verkorten van ziekteverzuim en tot vitale duurzaam inzetbare medewerkers.

 

Vraag je je af of ik je kan helpen? Stuur een app naar 06-24791363. We maken een belafspraak. Geheel vrijblijvend natuurlijk!