home

Eten uit liefde

Eten uit liefde

Eten uit liefde

Oervoeding heeft mij fitter, energieker en slanker gemaakt. Fantastisch. Goede voeding nuttigen uit liefde voor mezelf.

 

Toch lukte dat niet altijd. Een periode voelde ik me vaak misselijk, voelde ik nare pijnplekken in mijn lijf en werd ik emotioneel. Spontane huilbuilen. De misselijkheid, pijn en emoties wilde ik liever niet voelen. Eten hielp de nare gevoelens te verdrijven. Ik kreeg een niet uit te leggen heftige drang naar eten. Gezond en ongezond. Het maakte niet uit. Ik at veel te veel.

 

Ik at steeds weer door mijn verzadingsgrens heen. Ik zat vol en dan bleef ik toch eten. Loodzwaar gevoel in mijn buik en hondsberoerd en toch kon ik er niet mee stoppen. Ik deed mezelf pijn.

 

Na een tijd vroeg ik me af wat ik toch aan het doen was. Wat wilde ik niet voelen? En waarom deed ik mezelf toch pijn? 

 

Ik ontdekte dat ik ellendige, misselijke, pijnlijke en emotionele gevoelens kreeg van oud zeer. Er kwam pijn uit het verleden naar boven. Het werd getrickerd, maar ik was me er niet van bewust dat er oud zeer zat. 

 

Toen ik me realiseerde wat ik aan het doen was: overeten om niet te voelen, besloot ik het anders te doen.Onder begeleiding heb ik geleerd met liefde en zachtheid oude pijn te doorvoelen. Dit was een veel lievere manier dan mijn eigen dooreetmanier.

  

Het gaat nu goed. Toch overkomt het me nog af en toe. Dan graai ik weer naar eten. Er zit nog wat verborgen zeer. Ik ben me er sneller van bewust en dan kan ik kiezen wat ik ermee wil. De oude pijn negeren en dooreten of het leed doorvoelen en opruimen.

 

Ziekmelden, dat doe je toch niet!