home

Het simpele stoere mannenleven

Het simpele stoere mannenleven

Het stoere simpele mannenleven

Buiten is het koud. Ik open de deur van een donkerbruine kroeg. De gezelligheid en warmte en de geur van verschraald bier komt me tegemoet. Gedimd licht en bluesmuziek. Stamgasten aan de bar. Voetbal op een groot scherm. Een eenvoudige menukaart. Bitterballen, bier en voetbal.

 

Ik pak een barkruk in de hoek van de kroeg. Ik zit naast een lege kruk. Ik bestel een biertje. Ik luister naar het geouwehoer van de mannen om me heen.

 

Plots komt er een grote gespierde man naast me zitten. "Schoonheid, kom je wat leren van het mannenleven?" Ik schrik uit mijn overpeinzingen. “Ja, zo zou je het kunnen noemen”.

 

"Wij mannen, doen niet zo moeilijk. Werken, de kroeg in, een paar biertjes en naar huis. En wat doe jij in het dagelijks leven?"  "Ik ben coach", zeg ik. De man begint onbedaarlijk te lachen.

 

"Haha, heb je ook een bank waar je op moet liggen?" "Ja hoor, dat kan. Maar je mag ook staan, zitten, lopen, wat je maar wilt".

 

"Oh geweldig. En lijk je een beetje op dokter Rossi?" En hij begint weer te bulderen. Aha, denk ik, stoer ogende mannen kijken naar Gooische vrouwen. "Ik lijk zeker op dokter Rossi, ik houd ook niet zo van praten. En je hoeft bij mij niet te praten over jouw ellende".

 

Even zit hij met de mond vol mooie witte tanden. "Maar, kun je dan coachen als je niks weet?"

 

 "Zeker", zeg ik. "Maar hoe doe je het dan?" Ha, ik heb zijn interesse gewekt.

 

"Mensen mogen zelf bedenken waar ze zich beter over willen voelen. Ze hoeven mij niet te vertellen wat het probleem is. Ik leer hoe ze het probleem kunnen accepteren en vervolgens stel ik een paar vragen. Ze kunnen dan zelf het besluit nemen om het probleem vast te houden of los te laten. We herhalen dit totdat ze zich beter voelen".

 

"En dit werkt? Op deze simpele manier?" vroeg hij ongelovig. "Ja, mijn werkwijze is net zo simpel als het leven van een stoere man. Mag ik nog 2 biertjes?"

 

Vechten, strijden, verzetten en weer doorgaan!
Mijn lijf doet raar