home

Ziekmelden, dat doe je toch niet!

Ziekmelden, dat doe je toch niet!

Ziekmelden, dat doe je toch niet?

‘Ik snap dat niet. Sommige mensen melden zich om de haverklap ziek. Dan weer een pijn hier en weer een pijntje daar. Wat een slappelingen. Ze kunnen toch wel een beetje doorzetten. Iedereen heeft wel eens een baaldag. Ik ook hoor. Maar ik meld me écht niet ziek. En ze vergeten helemaal dat collega’s dan hun werk moeten doen. Collega’s die zich nooit ziek melden, moeten dubbel zo hard werken. Dus die zijn er de dupe van. En het management doet er ook helemaal niks aan.

 

Zo reageerde ik vaak, totdat ik zelf ziek werd. Het was een hele drempel om me ziek te melden. Wat zouden anderen er niet van zeggen. Ik vond mezelf slap en ik vond het verschrikkelijk om toe te moeten geven dat ik mijn bed niet meer uit kon komen. Het begon met een verkoudheid. Ik had last van een verstopte neus, een pijnlijke keel, lichte verhoging, hoofdpijn en hoesten. Het ging maar niet over, het bleef doorkwakkelen.

 

Toen verstuikte ik mijn enkel. Ik zat met een dikke enkel, omhooggehouden met ijsblokjes. Ik deed mijn werk vanaf de bank. Viel verdomd tegen. Anders was ik zo actief en nu al 4 dagen op de bank. In plaats dat ik uitrustte, werd ik moe, heel moe. Ik viel achter mijn laptop met mijn voet omhoog op de bank in slaap. Toen pas voelde ik hoe moe ik was. Ik kon mezelf geen schop meer onder mijn kont geven om in beweging te komen’.

 

Dit is het verhaal van een klant. Ze kwam bij me met lood in de schoenen. Ze schaamde zich voor haar ziekzijn, haar oordeel van destijds en dat ze nu hulp nodig had. Samen hebben we gekeken naar haar onbalans op mentaal, emotioneel, spiritueel (zingeving) en fysiek gebied. Ze concludeerde zelf dat ze mijlenver haar grenzen had overschreden door haar eigen overtuigingen en door de enorme werkdruk. Ze was zichzelf daardoor kwijt geraakt.

 

Ze wilde eerst graag aan de slag met het opbouwen van haar energie om later de andere aspecten in haar lichaam aan te pakken. Gaandeweg heeft ze geleerd zich te ontspannen, ze heeft zichzelf opnieuw ontdekt, wie ze is en wat ze van binnenuit wil. Ze heeft korte metten gemaakt met haar belemmerende overtuigingen en ze durfde haar onderdrukte emoties onder ogen te zien en te uiten.

 

Wil je ook een alles-in-1-pakket? Werken aan je lichaam en je geest? Werken aan zingeving, aan je mentale, emotionele en fysieke welzijn? Bel of app naar 0624791363 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Voelen?!
Eten uit liefde